Check beschikbaarheid / Verblijf boeken:   
Berkelhoeve Rekketek Wizzeweus Berkelhut
Jeugdverblijfcentrum
Jeugdverblijfcentrum

Elke groep is welkom op de Berkelhoeve. We verhuren per 30, 35 of 65 personen in een gebouw, type comfort, met zelfkookformule.

Het huis is 1000m² groot en kan in zijn geheel worden verhuurd of, buiten de zomermaanden, per vleugel. De Wizzeweus telt 30 bedden, de Rekketek heeft er 35. Op de benedenverdieping zijn twee volledig ingerichte keukens waaronder die van de Wizzeweus aangepast aan andersvaliden, 2 gemeenschappelijke eetzalen, 2 grote zitruimten en een veranda. Er is een lift aanwezig. Op het gelijkvloers zijn er 9 toiletten (waaronder een aangepast voor rolstoelgebruikers in de Wizzeweus) en 2 opbergruimten waaronder 1 grote met poetsmateriaal.

In de ontspanningsruimte van de Rekketek kan je TV kijken. Er is Wifi in het gebouw aanwezig. In de eetzalen hangen geluiddempende panelen. Desgewenst kan je gebruik maken van de was- en droogmachine.

Op de eerste verdieping vind je 27 slaapkamers, in een U-vorm. De 65 bedden zijn verspreid over deze kamers; meestal met stapelbed en/of (een) enkele bedden. Een kussen en een donsdeken is voorzien voor elk bed. Daarnaast zijn 8 douchecabines, 6 toiletten en heeft elke kamer een lavabo. 4 slaapkamers hebben sanitair op de kamer.

Indien je de Rekketek of de Wizzeweus huurt, dan heeft elke groep zijn eigen voorzieningen waardoor de privacy is gegarandeerd.

Tijdens de zomermaanden zijn grote groepen welkom. Je kan de tentenweide erbij huren waardoor groepen tot 130 personen welkom zijn.

Op de Berkelhoeve hebben we aandacht voor gezinnen en kinderen in een financieel en/ of sociaal kwetsbare positie. We werken hiervoor samen met ‘Iedereen verdient vakantie’ van Toerisme Vlaanderen. Als je aangesloten bent bij hen, dan kan je korting krijgen voor je verblijf.

Toegankelijkheid

De Berkelhoeve heeft een erkenning van Toerisme Vlaanderen, label A. Voor de ingebruikname van het huis in 2009, werd op nauwgezette manier de nodige aanpassingen aan de infrastructuur gedaan om het gebouw rolstoeltoegankelijk te maken.

Rolstoelgebruikers kunnen hun auto parkeren op de daarvoor voorziene plaatsen, naast de inkomdeuren van het hoevehuis. Voor beide ingangen van het gebouw legden we een hellend vlak aan zodat ze vlot het centrum kunnen betreden.

Het gelijkvloers is toegankelijk; er zijn geen drempels tussen de verschillende lokalen en de deuropeningen zijn breed genoeg. Eén keuken heeft een aangepast werkblad en kookvuur zodat ook rolstoelgebruikers kunnen koken. Via de lift kunnen ze naar de slaapkamers op de eerste verdieping.

Alle slaapkamers zijn vrij ruim (10m²). Specifiek werden er 2 slaapkamers aangepast aan rolstoelgebruikers volgens de wettelijke normen. 4 bedden zijn voorzien met voldoende ruimte, aangepast sanitair en toilet.

Tarieven

Berkelhoeve (65 bedden)

Rekketek (35 bedden)

Wizzeweus (30 bedden)

Inbegrepen Prijs
Restafval €2,00 / zak
PMD €1,00 / zak
Glas €3,00 / bak
Water € 5,20 / m³
Elektriciteit €0,65 / kwh
Stookolie €1,00 / l